CONCERT FAMILIAR

Els colors del metall

Una producció de L’Auditori de Barcelona

Gratuit amb invitació.

Les invitacions es podran recollir a partir de dia 3 d’agost a l’oficina del Festival i a les oficines de turisme de Pollença i del Port de Pollença.

Màxim: quatre invitacions per persona.

Aquest concert és per a infants a partir de 2 anys

La durada de l’espectacle és de 50 minuts, sense pausa.

Una producció de:

ELS COLORS DEL METALL

Laura Ballber, pedagoga

Neix a Barcelona l’any 1979.  Des de la seva infància estudia solfeig, harmonia i piano a Sant Cugat, on resideix. És diplomada en Magisteri, especialitat en Educació Musical, a la Universitat Autònoma de Barcelona l’any 2000 i llicenciada en Psicopedagogia a la Universitat Autònoma de Barcelona l’any 2003.

Des de l’any 2007 forma part del grup de treball REMIS 0-3, del Departament de Didàctica de l’Expressió Musical, Plàstica i Corporal de la Universitat Autònoma de Barcelona, coordinat per Teresa Malagarriga. L’any 2011 el grup REMIS 0-3 publica el llibre Tireu confits! Propostes per a fer música amb infants de 0 a 3 anys juntament amb Teresa Malagarriga, Jèssica Pérez i Clara Roca.

Actualment exerceix com a especialista de música a l’escola Jesuïtes Sarrià i al parvulari Sant Ignasi-Anglí de Barcelona, i alhora fa d’especialista de música a la llar d’infants Mainada de Sant Cugat des de l’any 2005. Aquest mateix curs, participa com a formadora dins la jornada d’Educació Infantil “Viure la música, viure amb la música”.

Pep Gol, trompeta i director musical

Neix a Barcelona l’any 1959. Grau en Trompeta de Jazz per l’ESMUC.

Trompetista i arranjador de La Vella Dixieland, grup amb el qual ha gravat vuit discos i ha tocat en nombrosos festivals de jazz d’arreu del món. 

Col·laborador del grup Comediants com a compositor, productor musical i constructor d’instruments en els espectacles: Zenit, Compte enrere, Bocatto di cardinale, L’ocell de 1000 colors, Universiada 98’ i Homenatge a Màrius Serra. Al CaixaForum du a terme els tallers  musicals: Jazz&Blues, El viatge del cargol, Una festa a la cuina i de construcció d’instruments, a més participa en diversos stage. Crea els següents espectacles familiars: L’aventura del jazz amb La Vella Dixieland, Els colors del metall amb l’Auditori, Tot bufant amb Pep Pascual i La màquina del so.

Ha col·laborat amb la Compañía Nacional de Teatro Clásico, Els Pets, Lax & Busto, El Tricicle, Orquestra Plateria, Circ Cric i CosmoCaixa, i ha impartit cursos a la Universitat de Barcelona, ESMUC, Universitat de Deusto, Universitat de Vic, Universitat de Girona, CRP de Melilla i Girona.

Josep Gomariz, trompeta

Josep Gomariz i Vilaldach (Barcelona, 1964), trompeta i fiscorn. Diplomatura de Professor de Trompeta del Conservatori Superior de Música de Barcelona i llicenciatura en Música Moderna i Jazz de l’ESMUC. 

Treballa com a professor de trompeta en les escoles municipals de Nou Barris (BCN), el Papiol i la Vall del Tenes. Com a músic ha participat en diferents projectes: teatre musical (Memory, Sweeney Todd, Guys and dolls, Little night music, Mar i cel, Mikado, Boscos endins, Chicago…), grups i orquestres (O. Encantada, O. Plateria, Los Rebeldes, Los Manolos, Stroling Band, Cimarron…), big bands (XXL Llibert Fortuny, BB de Granollers, BB de l’Aula, BB de La Vella Dixeland, Big Latin Band…), col·laboracions (Peret, Loquillo, Los Sencillos, Fundación Toni Manero…) i audicions infantils (de l’Auditori Els colors del metall i de Cantània 43 minuts i 31 segons amb Yoli Pastitxet, així com varis projectes de La Botzina com Nora i el jazz).

Marc Hervàs, director escènic 

Llicenciat en Art Dramàtic en l’especialitat de Direcció Escènica i Dramatúrgia per l’Institut del Teatre de Barcelona i llicenciat en Filosofia per la Universitat Autònoma de Barcelona.

En la seva recent experiència professional com a director escènic i dramaturg destaquen els següents espectacles i concerts: Petruixka, d’Ígor Stravinski, produït pel Gran Teatre del Liceu i amb la interpretació d’IT Dansa; poesia i titelles Cavallet de cartró, amb La companyia del príncep Totilau, espectacle guanyador dels Premis Bòtil 2010; A l’arca a les vuit, d’Ulrich Hub, en una coproducció de la Fundació Xarxa i el festival Temporada Alta; Un te a la menta, amb direcció musical de Jordi Vallespí i la interpretació de L’Orquestra Àrab de Barcelona, per a l’Obra Social de La Caixa i Wimoweh, amb direcció musical de Jordi Vallespí i Francesc Pagès, a l’Auditori de Barcelona.

Tom Johnson,  trombó

Tom Johnson (Anglaterra, 1967), trombó. Llicenciatura en Trombó de Jazz (ESMUC) i Psicologia (Universitat de Sheffield).

Ha treballat com a compositor, arranjador i trombonista per a diversos grups de jazz i música moderna com per exemple La Fundación Tony Manero (pop), Boogalizer (latin soul), Disco Inferno (disco), Shark (jazz) i Tromboranga (salsa). També treballa com a músic freelance fent concerts i gravacions amb diverses formacions. Al teatre ha treballat amb Carles Santos, Sergi Belbel i Quim Lecina. És el compositor de bandes sonores creades pels directors Jacobo Sucari i Eduard Cortés. Com a professor, treballa a l’Escola Municipal de Música de Sant Feliu de Llobregat i al Taller de Músics de Barcelona.

Josep Martí, bateria i percussió

Josep “Pinyu” Martí (Sitges 1971), bateria i percussió. Graduat en Performance Major al Berklee College of Music de Boston (USA) i al Conservatori Superior de Música del Liceu.

Autor del llibre El Timbal de Gralla, de la col·lecció Eines de Cultura Popular del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Actualment forma part de La Vella Dixieland i actua amb el cantautor Roger Mas, també col·labora en projectes tan diferents com  Els Colors del Metall, Retrio, Col·lectiu Brossa quartet de corda, Ivó Oller Quartet.

Ha tocat en moltes formacions diferents, destaquen l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu i l’OBC sota la direcció d’Elmer Bernstein. En l’àmbit del jazz ha actuat amb Leroy Jones, Scott Hamilton, Josep Maria Farràs, Francesc Burrull, Llibert Fortuny, etc., també en musicals com Mamma Mia!, Germans de Sang o Hair; als concerts familiars i audicions escolars Les Vides de Picasso i Els Sons de la Terra de Marcel Casellas. L’aventura del Jazz de la Vella Dixieland i Desconcert de Percussió de Butxaca. En l’àmbit de World Music i música tradicional, amb Amparanoia, Miquel Gil, Lídia Pujol i La Carrau.

David Parras, tuba i sousàfon

David Parras Aznar (Esparreguera, 1973), tuba i sousàfon. Després d’haver realitzat estudis elementals de piano, va començar a tocar la tuba l’any 1988. Posteriorment va dur a terme els estudis professionals d’aquest instrument al Conservatori Superior de Barcelona. També és diplomat en Educació Musical per la Universitat de Barcelona. 

Actualment treballa en diferents àmbits musicals: jazz, música clàssica, teatre, concerts didàctics, gravacions… És membre de les formacions Big Band de Granollers, Granonet,  Gumbo Jass Band, La Porteña Jazz Band, Hot Brass o Anoia Brass, entre d’altres, i col·labora com a músic freelance amb altres orquestres i grups. 

En el terreny dels concerts educatius, participa en les produccions de la Big Band de Granollers Nora i el jazz i La festa de la Nora. També treballa en les produccions del Servei Educatiu de l’Auditori de Barcelona Els colors del metall i Ecos del silenci. Treballa com a músic d’estudi i ha enregistrat música per a pel·lícules com ara Gala de Sílvia Munt (2003), Morir en San Hilario de Laura Manyà (2004), etc.

Ha participat en diversos muntatges teatrals com Mesura per mesura de W. Shakespeare, al Teatre Nacional de Catalunya. Participa al Grec 2000 amb L’idiota de Dostoievski i l’any 2001 en la gravació de la música per El alcalde de Zalamea al Teatre Nacional de Catalunya. L’any 2002 treballa com a músic-actor a l’obra El somni d’una nit d’estiu al Teatre Borràs i al Teatre Principal. Amb el clown Leandre va formar part de Desbandada. Habitualment col·labora amb el grup de teatre Comediants.

En el camp pedagògic, treballa a l’Escola Municipal de Música i Dansa d’Esparreguera, on és professor de tuba i trombó, i també dirigeix l’Orquestra de Vent de la mateixa escola. És, també, el director de la Banda de Música d’Esparreguera des de l’any 2006.

Cati Terrasa, trompa 

Nascuda a Capdepera, Mallorca, inicia els seus estudis musicals a la seva localitat natal amb Bartomeu Massanet i els continua més tard en el Conservatori de les Illes Balears amb els professors Manuel Vidagany i Mario Errea. Posteriorment es trasllada a Barcelona on obté el Títol Superior de Trompa al Conservatori Superior de Música de Barcelona amb el professor Vicent Aguilar.

Ha perfeccionat els seus estudis amb trompistes de la talla d’Ab Koster, Manuel Pérez, Javier Bonet, Herman Baumman i un llarg etcètera. En el camp simfònic cal destacar la seva participació en la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC) i ja professionalment ha col·laborat amb l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu i l’Orquestra Simfònica del Vallès. Actualment participa assíduament amb l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida i en diferents musicals de la Companyia Dagoll Dagom (Mar i cel, Boscos endins…) així com en la producció Disney de La Bella y la Bestia.

En el camp de la pedagogia forma part de la producció Els Colors del Metall amb L’Auditori Nacional de Catalunya i en diferents escoles de música de Barcelona.

Organitza i patrocina

Amb el suport de

Col·laboren

Mitjà de comunicació oficial

Mitja de comunicació col·laborador

Oficina del Festival de Pollença

Convent de Sant Domingo

C/. de Pere J. Cànaves Salas, s/n

info@festivalpollenca.com

T.(+34) 971 899 323 / 674 935 302

Horari oficina

De dimarts a dissabte de 10.00 a 13.30h

Dijous de 16.30 a 19.00

Per a reservar i comprar entrades el mateix dia del concert, de 20.30 a 22.00h