Concert familiar

Star Wars i altres bandes sonores per a totes les generacions

ORQUESTRA DE CAMBRA DE MALLORCA

Bernat QUETGLAS, director

Benvolguts/des. Us comunicam que, vista la previsió de pluja, el concert d’avui s’ajorna a dilluns dia 22 a la mateixa hora (21.30). Serveixen les mateixes entrades i, en cas de voler retornar-les, ho podeu fer abans de dilluns a l’oficina del Festival.

ORQUESTRA DE CAMBRA DE MALLORCA

Des del seu naixement el 2016, l’Orquestra de Cambra de Mallorca ha esdevingut un dels principals actors del panorama musical de les Illes Balears. El compromís amb la qualitat, la promoció del talent illenc i la deslocalització de l’oferta musical a l’illa són les màximes amb les quals treballa.

Amb seu a Inca, l’OCM ha actuat a més de vint municipis de Mallorca i ha apropat la música de concert a municipis on normalment no arriba aquest tipus d’oferta. També ha pujat als escenaris d’institucions de reconegut prestigi com el Teatre Principal de Palma, i ha portat la seva activitat més enllà de l’illa, ja que s’ha donat a conèixer dins l’àmbit nacional i internacional amb actuacions a sales com el prestigiós Kursaal de Manresa i al Festival de Música Simfònica d’Eljem, Tunísia. Ha organitzat també els exitosos festivals BTHVN Festival 2020 i el Mozart Festival 2021 a Pollença, on s’han congregat artistes de renom internacional com el Quartet Casals o el Quartet Quiroga i que han tengut una gran acollida de públic. Des del 2022 porta a terme la seva activitat concertística de temporada al nou Teatre Principal d’Inca.

Amb l’Orquestra han tocat solistes de gran reputació nacional i internacional com Olivier Charlier, Aris Argiris, Iván Martín, Sandra Ferrández, Andreu Riera, Eduard Belmar, Catalina Sureda o Christian Borrrelli, i també joves talents emergents com Magí Garcies, Zuzanna Sosnowska, Mario Marzo, Irene Mas, Marta Bauzà… També hi han actuat músics reconeguts procedents d’altres gèneres com el flamenc, com és el cas d’Esperanza Fernández, o cantautors com Biel Majoral o el grup Marala.

BERNAT GERARD QUETGLAS TORELLÓ, director

Comença a estudiar violí als 4 anys amb el mestre Bernat Pomar. Posteriorment ingressa al Conservatori Professional de Mallorca en l’especialitat de viola fins que l’any 2011 comença els estudis superiors de Composició i Direcció d’orquestra al Reial Conservatori Superior de Música de Madrid on acaba ambdues especialitats amb màximes qualificacions el curs 2014-2015. El 2018 acaba el màster en Direcció d’Orquestra a la Universitat Alfonso X de Madrid amb matrícula d’honor. A dia d’avui continua la seva formació a la prestigiosa Hochschule für Musik Franz Liszt de Weimar amb el professor Nicolás Pasquet.

Ha estudiat amb compositors com ara Jörg Widmann, Enrique Rueda, Teresa Catalán, Alicia Díaz, David León o Zulema de la Cruz. D’altra banda, ha rebut classes de direcció dels mestres Nicolás Pasquet, Jukka-Pekka Saraste, Lothar Zagrosek, Joahannes Wildner, Gianluigi Gelmetti, Karel Mark Chichon, Antoni Ros-Marbà, Álvaro Albiach, Miguel Romea o Andrés Salado. El 2020 fou seleccionat i becat per participar a les prestigioses classes magistrals de l’Accademia Chigiana de Siena amb el mestre Daniele Gatti.

A dia d’avui és director titular de l’Orquestra de Cambra de Mallorca i fins el 2021 fou director assistent de l’ADDA Simfònica. Fins el 2015 fou director de Suite Ensemble, una de les primeres formacions enfocades al repertori contemporani a les Balears. Tot i la seva joventut, en diferents contextos ha tengut l’oportunitat de posar-se al capdavant de formacions com la Tonkünstler Orchester (Àustria), Orquestra Simfònica de les Illes Balears, Orquestra Filharmònica de Gran Canària, Orquestra d’Extremadura, ADDA Simfònica, Jove Orquestra Nacional d’Espanya (JONDE), Orchesta Giovanile Italiana (OGI), Berlin Sinfonnietta, Pazardjick Symphony Orchestra, la Bulgarian Classic Orchestra, l’Orquestra Simfònica Ciutat d’Eivissa, l’Orquestra del Conservatori Superior de les Illes Balears, l’Orquestra Simfònica de la Universitat Alfonso X, dels Encontres Orquestrals de les Illes Balears i de la Banda Municipal de Palma.

Les seves composicions han estat estrenades arreu de la geografia mallorquina, així com a l’Auditori de Saragossa, l’Auditori 400 del Museu Reina Sofia de Madrid, l’Auditori Manuel de Falla, la Reial Acadèmia de Belles Arts de Madrid i als festivals de Grafenegg (Àustria), Festival Internacional de Música de Cambra de Cuenca, Festival de Sant Pere de Rodes, Festival de Joventuts Musicals de Vinaròs, Festival Radical dB de Zaragoza… Del seu catàleg podem destacar algunes peces com iDEA, finalista del I Concurs de Composició FIDAH; el Concert per a orquestra guardonat al certamen Ink Still Wet; Diàleg, finalista a l’Old Hispanic Culture Composing Competition organitzat per les universitats de Bristol i Oxford; Miniatures, finalista en el II Concurs Internacional de l’International Society for Contemporary Music de Corea del Sud, i Llibre d’amic e amat, peça guanyadora de la Rosa d’Or en el II Concurs de Composició Musical dels Premis Castellitx.

Organitza i patrocina

Amb el suport de

Col·laboren

Mitjà de comunicació oficial

Membre de l’Associació espanyola de Festivals de Música Clàssica

Mitja de comunicació col·laborador

Oficina del Festival de Pollença

Convent de Sant Domingo

C/. de Pere J. Cànaves Salas, s/n

info@festivalpollenca.com

T.(+34) 971 899 323

Horari oficina

De dimarts a dissabte de 10.00 a 13.30h

Dijous de 16.30 a 19.00

Per a reservar i comprar entrades el mateix dia del concert, de 20.30 a 22.00h